viernes, 16 de diciembre de 2011

21 Diciembre Concentración por la Enseñanza Pública


La Plataforma convoca concentracions i una manifestació en defensa de l’ensenyament públic.

Es convoquen accions en novembre contra la cessió de sòl públic per a la construcció de Centres d’Iniciativa Social (CIS)
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic -integrada per FAPA-València, FE CCOO PV, FETE UGT PV, STEPV, CGT, CAVECOVA, Escola Valenciana, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica i ADIDE ha acordat convocar mobilitzacions contra la proposta de l’administració de cessió de sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars i una manifestació a València el pròxim dissabte 21 de gener en defensa de l’escola pública i contra les retallades que està patint constantment.
La Plataforma, per tant, realitzarà diverses accions aquest mes de novembre de rebuig a la cessió de sòl públic a les empreses privades per a la construcció de centres d’iniciativa social (CIS), que es concertaran posteriorment. Aquestes accions consisteixen en:
·  Enviament a tots els partits polítics amb representació en els ajuntaments valencians d’un model de moció de rebuig de cessió del seu sòl públic per a aquesta finalitat i acordar que eixe sòl serà per a construcció de centres públics.
·  Proposta de reunió en les Corts Valencianes amb tots els partits polítics per tal d’incidir en els pressupostos de 2012 i retirar l’article 102 de la llei d’acompanyament dels pressupostos en què s’introdueixen els CIS.
·  Concentracions davant dels ajuntaments de València, Alacant, Castelló, Elx, Dénia, Gandia i Torrent de rebuig a la cessió de sòl públic.
La Plataforma continua amb aquestes accions amb la campanya encetada el curs passat d’oposició a aquesta iniciativa perquè considera que la construcció d’aquest tipus de centres, els CIS, suposa un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran una reducció d’unitats i de professorat per culpa del transvasament d’alumnat de l’escola pública cap aquests nous centres. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.
Per tant, la Plataforma insta al govern valencià a retirar aquesta proposta i a garantir places públiques per a tot l’alumnat en totes les etapes educatives amb la construcció dels centres educatius públics necessaris per a atendre aquesta demanda, així com la rehabilitació i millora de les instal·lacions en els centres que així ho requerisquen. 

1 comentario:

 1. Propera assemblea de la Plataforma per l'ensenyament públic de la Marina Alta a Pego. Dimarts 24 de gener.
  El proper dia 24 de gener a les 18:00 tindrà lloc la propera assemblea de la Plataforma per l'ensenyament públic de la Marina Alta a l'IES Enric Valor de Pego.
  Adreça: Carrer Duanes, 03780 Pego.
  Al costat de l'escola Rosalia Bondia.

  Punts a tractar.

  Mobilitzacions de la plataforma front a les retallades del Consell.
  Concentració comarcal a Dénia el dia 26 de gener.

  ResponderEliminar